Sağlığımız, bilinçli ve düzenli bir yaşam tarzıyla korunabilir

Kolorektal kanser (KRK) yaygın ve ölümcül bir hastalıktır. İnsidans ve mortalite oranları dünya çapında önemli ölçüde değişiklikler göstermektedir. Erken evrede teşhis edildiğinde büyük ölçüde tedavi edilebilir bir hastalık olan Kolorektal kanserde, tarama programlarının uygulanması ile söz konusu kanserin morbidite ve mortalitesi üzerinde çok olumlu kazanımlar sağlandığı yapılan birçok çalışma ile gösterilmiştir.
Detay

Dicle elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı:Koordinasyon merkezi açılıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan altı ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde, elektrik tedarikinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması amacıyla bir Koordinasyon Merkezi kuracağını duyurdu. Şirket, seçim sürecinde olası tüm risklere karşı önlem alındığını bildirerek, 30 Mart saat 00.00’dan 1 Nisan saat 17.00’ye kadar bölge genelinde 1.387 personel ve 535 ekiple teyakkuzda olacağını açıkladı.
Detay

Ekonomide son gelişmeler

Ocak ayı dış ticaret endekslerine göre ihracat birim değer endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %3,3, ithalat birim değer endeksi ise %9,3 oranında azaldı. İhracat birim değer endeksinin ithalat birim değer endeksine oranı olarak hesaplanan dış ticaret haddi, 2023 yılı ocak ayında 80,7 iken 5,4 puan artarak 2024 yılı ocak ayında 86,1 oldu.
Detay