Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel ve Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, neolitik döneme ait eserlerin yer aldığı Sefertepe’yi ziyaret etti.

Kaymakam Çengel ve Başkan Ekinci, Viranşehir İlçesine bağlı Eskikale Mahallesi Yukarı Darık sokakta, binlerce yıllık tarihe sahip olan Göbeklitepe’ye benzerliği ile dikkat çeken Sefertepe’da yapılan arkeolojik kazı çalışmalarını inceledi.
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Güldoğan’ın bilimsel danışmanlığında yapılan arkeolojik kazı çalışmaları alanında incelemelerde bulunan Kaymakam Çengel ve Başkan Ekinci, çalışmalarla ilgili Güldoğan’dan bilgi aldı.
Sefertepe’de yapılan kazı çalışmalarının 3 yıldır devam ettiğini ifade eden Güldoğan, geçen süre zarfında önemli bulgular elde ettiklerini söyledi.

Kazılarda bir yapı kompleksi içerisinde farklı teknolojilere ait çok sayıda buluntu ile karşılaşıldığını belirten Güldoğan, buluntuların Göbeklitepe ve Karahantepe’deki buluntularla benzerlik gösterdiğine dikkat çekti.
Sefertepe’de 2023 yılı kazı çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Doç. Dr. Güldoğan, çalışmalara destek sunan herkese teşekkür etti.

Kazı çalışmalarını sürdüren Güldoğan ve ekibine teşekkür eden Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise, Gün yüzüne çıkarılacak ve binlerce yıllık tarihe sahip olan Sefertepe’nin İlçenin tanıtımına, ekonomisine ve turizmine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Sefertepe’nin Göbeklitepe’ye benzerliğine dikkat çeken Başkan Ekinci, yapılacak kazının insanlık tarihi adına yeni keşiflere vesile olabileceğini kaydetti.

Sefertepe’nin ziyaret edenleri büyüleyen bir atmosfere sahip olduğunu ifade Başkan Ekinci, kazı sonuçları sonucu gün yüzüne çıkan tarihin heyecan verici olduğunun altını çizdi.

İlçe Kaymakamı Önder Çengel’de kazı ekibine teşekkür ederek, Bu mirasın gün yüzüne çıkarılarak hak ettiği değeri alabilmesi için ilgili kurumların yoğun gayret sarf ettiğini ifade etti.
Kaymakam Çengel, “Sefertepe’deki kazıların süratli ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Viranşehir Kaymakamlığı olarak her türlü fedakarlığı yaptıklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Ekonomiye güven düştü

ANKARA-  TÜİK, ekonomik güven endeksinin Temmuz ayında son dört ayın en düşük seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi personellerine Sağlık eğitimi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi personellerine yönelik Sağlık İl Müdürlüğü tarafından sağlık ve ilk yardım eğitimi verildi.

Spor çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendiriyor

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Spor Kulübü, çocuklarını sporla yeni tanıştıracak olan veliler ve profesyonel sporcu aileleri için bazı önerilerde bulundu.

Şanlıurfa ,‘’ 1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları’’ başlıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1-2 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘’ 1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları’’ başlıyor.